Oversikt over billige hytter i Telemark

May 3, 2010 |  by Terje Asphaug  |  Blogg  |  , ,

Billig overnatting kan være greit når skal ut på tur over flere dager. Derfor har jeg lagt ut en oversikt over billig overnatting på hytter i Telemark.Jeg har lagt ut en oversikt med linker til alle hyttene til DNT Telemark, Statskog, Grenland Sportsfiskere og Telemark Jeger og Fiskeforening. Oversikten finner du her eller i menyen over.

Det vil også komme en oversikt over hytter i nabokommunene Buskerud og Vestfold etterhvert.

Hyttene til Telemark Turistforening

Hyttene til DNT Telemark koster 185,- pr. seng pr. døgn for medlemmer av Turistforeningen. Hyttene er enten betjente eller ubetjente.

Alle de betjente hyttene til DNT Telemark ligger på Hardangervidda. Her kan man også få fullpensjon, eller man kan lage maten selv på primus og kun betale for overnatting.

DNT Telemark har også ubetjente hytter som alle ligger i Grenland. Her må man ha med seg mat selv. Hyttene har solcellepanel til lys, ved til fyring og gass til matlaging.

DNT Telemark har også en gapahuk på Blåfjell som ikke er for overnatting. Siljuknatthytta i vestmarka er også ment som en “stikk innom hytte”, men denne hytta har en køyeseng, så overnatting er mulig.

Hyttene til Grenland Sportsfiskere

Grenland Sportsfiskere har 10 hytter på Luksefjell, 1 på Svanstul, 1 ved Yttre Valebø, 1 på Øyfjell og 3 på Hardangervidda. Alle hyttene har ved, solcellepanel og gass. Alle som skal bo på hyttene må være medlemmer av foreningen (eller betale en ekstra avgift for ikke-medlemmer). Det er Jakt og Fjellsport i Skien, tlf: 35 52 09 58 står for utleie av foreningens hytter. Alle hyttene er med båt (bortsett fra Blekktjønnhytta).

Hyttene til Telemark Jeger og Fiskeforening

Telemark Jeger og Fiskeforening har 3 hytter. 1 på Luksefjell, 1 i Fyresdal og 1 ved Nedre Garvann ved Valesetra. Alle hyttene har ved, solcellepanel og gass. En må være medlem for å leie hyttene. Det er Jakt og Fjellsport i Skien, tlf: 35 52 09 58 står for utleie av foreningens hytter.

Hyttene til Statskog

Statskog har 3 hytter i Telemark, 2 i Drangedal og 1 i Nissedal. Hyttene har en døgnpris på 650,- til 690,-. Muligheter for småviltjakt og garnfiske.

 

Leave a Reply

Recent Posts
I dag er det lov

I dag er det lov

09/15/2011  |  No Comments

Den 15. september er det igjen lov å fyre opp bål ute i naturen. mer...

“Fiskeørn mater ungene” stakk av med seieren i fotokonkurranse

10/01/2010  |  No Comments

Friluftlivsbloggen Villmarkslivet.com annonserte tidligere denne måneden en fotokonkurranse med tema "Flotte naturopplevelser", og da måtte jeg jo sende inn et bilde eller to. mer...

Nisterudtjern - Turtips.info #10

Nisterudtjern – Turtips.info #10

09/09/2010  |  2 Comments

Nisterudtjern, et fint vann langs Valebøveien. mer...

Rasteplass Fjellvannet - Turtips.info #9

Rasteplass Fjellvannet – Turtips.info #9

09/09/2010  |  1 Comment

Fin plass ved Fjellvannet på Luksefjell. mer...

Fossum Jernverk HovedDam - Turtips.info #8

Fossum Jernverk HovedDam – Turtips.info #8

09/09/2010  |  No Comments

Denne cachen ligger ved begynnelsen av Fjellvannet på Luksefjell. Det er satt opp et jernskilt her til minne om Fossum Jernverks HovedDam som ble bygget her for første gang i 1826 mer...

Luksefjell 11 - Turtips.info #7

Luksefjell 11 – Turtips.info #7

09/09/2010  |  No Comments

Hvorfor denne er kalt "Luksefjell 11" ser du når du parkerer bilen. mer...

Kart og kompass eller GPS?

Kart og kompass eller GPS?

09/09/2010  |  No Comments

GPS begynner å bli "alle manns eie", men kan du la kart og kompass bli igjen hjemme når du drar på tur når du har med en GPS? mer...

Øvre Garvann - Turtips.info #6

Øvre Garvann – Turtips.info #6

09/07/2010  |  No Comments

Denne plassen ved Øvre Garvann er et fint sted for piknik. Her ved elveoset har du fin utsikt over vannet med Store Snipen i bakgrunn. Det er også en fin bålplass her. mer...